ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Γραφεία Τελετών

αναλυτική παρουσίαση γραφείων τελετών
όλες οι υπηρεσίες

Τεκτονίδη

Ο οίκος μας δραστηριοποιείται στο χώρο των πένθιμων τελετών στη Θεσσαλονίκη από το 1927, αλλά και παλαιότερα στην Καβάλα και στην Κωνσταντινούπολη.

Το γραφείο μας ιδρύθηκε το 1927 από τον Ελισσαίο Τεκτονίδη στην Θεσσαλονίκη. Προυπήρχε όμως, από το 1923, στη Καβάλα αλλά και νωρίτερα στην Κωνσταντινούπολη ως γραφείο τελετών (όρος που ο ίδιος εισήγαγε). Ως τελετή αναλαμβάνοταν εκτός της επικήδειας & επιμνημόσυνης, του γάμου & της βάπτισης. Λίγα χρόνια μετά, το γραφείο έπαψε να αναλαμβάνει γάμους & βαπτίσεις. Το '27 μεταφέρθηκε στην Εγνατία στο νούμερο 75 -παλιά αρίθμηση 79.
Περίπου στα 1948, μετά το θάνατο του ιδρυτή της, το γραφείο ανέλαβε ο Ελευθέριος Τεκτονίδης, υιός του Ελισσαίου. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε η ιππήλατη άμαξα-νεκροφορέας για την εκφορά των νεκρών, η οποία ήταν πολυτελέστατη από σκαλιστό ξύλο, έργο του γλύπτη Καρανικολα, που το ατελιέ του ήταν στην Αρετσού.
Όμως το 1955, με την πάροδο των ετών, οι σοροί εκηδεύοντω με τη χρήση αυτοκινούμενης νεκροφόραs (Chevrolet).
Αργότερα, το 1967 στην επιχείρηση εισήλθε ο ανιψιός του Δημήτριος Τσαλκιτζίδης, όταν και ανανεώθηκε η νεκροφόρος με ένα ford-fairlane, αυτοκίνητο που λειτουργεί μέχρι σήμερα ως αντίκα.
Το γραφείο μας στην οδό Εγνατία 83, συνεχίζει να προσφέρει τις άψογες υπηρεσίες του με σοβαρότητα και συνέπεια από τον σημερινό ιδιοκτήτη.
 
Αναζήτηση Περιοχών
Επαγγελματικές Κατηγορίες

© Γραφεία Τελετών | All rights reserved